Vanliga frågor

KORT OCH PRISER


Kan jag köpa ett månadskort hos Fysiken?

Ja du kan köpa månadskort på Fysiken, vi erbjuder ett Fysikenkort (träna på alla våra anläggningar utom Fysiken CrossFit) för 669 kr/månaden (student) och 880 kr/månaden (icke-student). Vi har även ett alternativ utan bindningstid för vårt Fysikenkort, du väljer mellan att betala för ett antal månader på en gång eller att ha ett löpande autogiro tillsvidare (minimum 3 månader).

Förlorar jag de dagar jag har kvar på kortet om jag förlänger det innan det går ut?

Nej, vi lägger alltid din nya tid efter ditt gamla gått ut.

På vilka sätt kan jag betala mitt träningskort?

Du kan betala per autogiro på våra årskort, (även 3 månader obundet per autogiro med 1 månads uppsägningstid) då sker det en dragning den 28e varje månad. Notera att du betalar första månaden direkt i receptionen. Självklart kan du betala hela beloppet på en gång. Vi accepterar de vanliga betalkorten. Observera att våra anläggningar är kontantfria. 

Vad har ni för medlemsavgift?

Vi har en medlemsavgift på 250 kr. Medlemsavgiften är en engångsavgift som tillkommer alla nya medlemskap (ej klippkort). 

Hur gammal måste man vara för att få träna på Fysiken?

Från det år du fyller 15 år får du skaffa träningskort hos oss. Från det år du är 12 år gammal får du träna tillsammans med målsman (bollsporter och CrossFit får du träna från det året du fyller 15 år).

Om man ångrar sig och vill träna på kvällen/fler ställen, vad kan man göra då? 

Du kan alltid uppgradera ditt medlemskap om du vill utöka din tillgång till Fysiken. Det ordnar vi på plats i receptionen och lägger inte på någon bindningstid vid uppgraderingar, såvida det är ordinarie pris och ej kampanj.

Kan jag överlåta mitt kort till en annan person?

Ja, alla medlemskap förutom klippkort. Du och personen som ska ta över kortet kommer till receptionen samtidigt för att ordna med överlåtelsen. Om inte du kan närvara får du skriva en fullmakt som personen som ska ta över kortet tar med sig. Överlåtelseavgiften är f.n. 200 kr. I det fall du har ett rabatterat pris på ditt medlemskap övertas endast detta om personen som tar över kortet har rätt till samma rabatt.

Varför har mitt pris på autogirot ändrats, jag har ju inte förändrat mitt medlemskap?

Är du en Kampanj-, student- eller företagskund?  Det innebär att du haft ett lägre pris som antagligen betalas via autogiro. Under din bindningstid har du haft rabatterat pris. Efter bindningstiden är färdig ändras automatiskt ditt pris till gällande ordinarie pris vid aktuell tidpunkt. Studentpris går att förlänga genom att du senast 10 dagar innan bindningstidens utgång uppvisar ett giltigt studentkort. Studentpriset förlängs då 12 månader. Rätt till lägre pris på grund av företagsavtal kan förlängas vid uppvisande av aktuellt anställningsbevis. Dessvärre kan du inte få återbetalat pengar för att priset har gått upp i pris enligt avtal, men du kan ändra dina framtida dragningar till att bli samma pris som tidigare om du uppvisar något typ av intyg. Kontakta oss i receptionen så hjälper vi dig.

Varför är studentpriset så mycket billigare?

Fysiken är en icke-vinstdriven organisation som ägs av Göteborgs fem studentkårer. Och vi finns i första hand till för att främja bestående aktivitet och hälsosam livsstil för Göteborgs studenter.

Hur bevisar jag att jag är student?

Giltiga studentbevis är: SFS-/Mecenat-/CSN-kort, stämplat kårkvitto eller registreringsbevis från universitet/högskola.

Kan man få sitt kort fakturerat?

Som privatperson finns inte den möjligheten. Vill du att ditt företag ska få en faktura kan du skriva ut denna företagsrekvisition, som du behöver ha ifylld innan du kommer till receptionen för att köpa/hämta ut ditt kort.

Jag har ersättning via jobbet, kan ni fixa kvitto och skicka till dem?

För att hämta ut betalplaner och kvitto önskar vi att du kommer in och legitimerar dig hos oss. 

Kan jag frysa mitt kort?

Ja! Du som har årskort kan frysa ditt kort totalt 3 månader under en 12-månadsperiod. Du betalar 200 kr per frysningstillfälle. Om du inte har årskort kan du frysa ditt kort vid sjukdom, skada, graviditet och arbete eller studier på annan ort. Glöm inte att visa upp giltigt läkarintyg. Obs! Vid autogiro måste kortet frysas innan den 20:e månaden innan du önskar att det ska vara fryst. 

Kan jag träna på fler ställen än i Göteborg?

Ja det kan du! Fysiken är ansluten till KlubbSverige vilket ger dig möjlighet att träna över i princip hela Sverige (och Danmark) för så lite som 6,50 kr/gästträning. På www.klubbsverige.se kan du enkelt se en uppdaterad lista över vilka orter du kan träna på. Kontakta receptionen när du vill träna på annan ort så hjälper vi dig.

 

BOKNING


Hur loggar jag in och bokar pass på hemsidan?

Du loggar in längst upp till höger på hemsidan alternativt klickar Boka på det pass du vill boka. Läs mer HÄR

Varför kan jag inte boka pass på hemsidan?

Antingen har du inte ett giltigt kort, eller så har du en spärr som ligger på ditt kort på grund utav att du inte ut/avbokat bokade biljetter. Kontakta receptionen så hjälper de dig.

Hur sent kan jag avboka mig till ett pass?

Att boka ett pass innebär förpliktelse att faktiskt delta på passet. Avboka senast 2 timmar. Efter två missade pass spärras träningskortet och en avgift om 50 kr måste erläggas innan det kan användas igen.

När måste jag senast hämta min bokade biljett?

Du prickas av / registreras på din klass automatiskt via inpasseringen med ditt kort. Det kan ske tidigast en timme innan och senast fem minuter innan klassen börjar ingen biljett skrivs ut.

Kan jag ta med en kompis som vill träna på Fysiken?

Din kompis kan alltid köpa en engångsträning, det kostar 200 kr. Om din kompis inte har tränat på Fysiken de senaste 12 månaderna kan hen köpa en provträningsvecka för 250 kr (giltigt på alla anläggningar förutom Fysiken CrossFit och Fysiken Klätterlabbet). Om din kompis vill börja träna på Fysiken efteråt och köper ett kort för minst 3 månader inom 10 dagar efter avslutad provträningsvecka dras kostnaden av på medlemskapet. 

ÖVRIGA FRÅGOR


Var i gymmet får jag släppa vikter?

I B-hallen på Fysiken Gibraltargatan är golvet anpassat för att släppa vikter. På övriga ställen i gymmet och på våra andra anläggningar ber vi er att INTE släppa vikter. Golven inte är gjorda för att tåla nedsläpp av vikter och vi har även i många fall grannar att ta hänsyn till på dagtid. Kvällstid är en mer lämplig tid att släppa vikter på avsedda platser än på dagtid. Rätt viktplattor som släpps på en plattform medför att ljudet inte transporteras på samma vis. De svarta räfflade viktplattorna tål att släppas mer än de stumma färgade viktplattorna exempelvis. Fråga oss i receptionen om du är osäker eller om vi behöver säga till en medlem som släpper vikter i gymmet. Vi jobbar aktivt med att Fysiken skall vara en behaglig träningsmiljö för alla!

Kan jag ta med min bebis när jag tränar?

På Fysiken är du varmt välkommen att ta med ditt barn och träna i gymmet. Det är på förälderns fulla ansvar att träning utförs enligt Fysikens regler för dessa ändamål och att träningen utförs med säkerhet för barnet och föräldern.

 • Träning på gymmen med barn gäller fram till kl:15.00. Det gäller däremot inte under pågående pass i CrossFit-boxen (på Gibraltargatan).
 • Ditt barn måste alltid befinna sig i ett avgränsat område likt en barnvagn eller en babysitter. 
 • Om du väljer att ha ditt barn i vagn på någon av våra anläggningar skall vagnens hjul vara rena.
 • Ditt barn måste alltid vara i direkt anslutning till din träning och får inte krypa/gå runt i lokalen.
 • Respektera samtliga medlemmar som befinner sig i din och ditt barns närhet, så att deras träning inte störs.

Notera att övriga Ordnings- & Trivselregler för träning på Fysiken (signerat i samband med medlemskap) även gäller.

Har Fysiken en olycksfallsförsäkring om jag skulle skada mig?

Nej. Däremot rekommenderar vi starkt att du skaffar en egen personlig olycksfallsförsäkring. ALL TRÄNING SKER PÅ EGEN RISK och Fysiken ansvarar ej för eventuella kroppsskador som uppstår, varken under gruppträning eller individuell träning. Fysiken bekostar ej heller material (tex ispåsar, elastiska bindor mm) i syfte att lindra eventuella skador.

Måste jag ha egen klubba/rack till passen?

Nej, du kan hyra badmintonrack för 20 kr. Du måste även lämna ett ID-kort som pant. Detta gör du i receptionen innan passet. Bandyklubbor finns att låna på innebandypassen.

Måste man ha med sig eget hänglås?

Ja, men det finns även att hyra för 5kr + ett ID-kort som pant. Du kan även köpa hänglås i receptionen.

 

FYSIKEN KLÄTTERLABBET


Hur funkar det om jag vill prova klättring? 

Klätterlabbet erbjuder prova-på tillfälle två gånger i veckan för dig som inte har klättrat förut. Läs mer under Prova-på klättring.

VAD ÄR MINIMUM ÅLDER FÖR PROVA-PÅ FÖR BARN?

Det finns ingen minimum ålder för klättring utan det är upp till var förälder att bedöma om barnet kan klättra eller ej. 

Kan man hyra saker på Klätterlabbet? 

Ja, vi hyr ut sele och skor. Läs mer under Kort & Priser

Om jag kommer själv – kan någon klättra med mig? 

På Fysiken Klätterlabbet finns s.k självsäkrare eller Auto belayer som gör att du som har grönt kort kan säkra dig själv. Du kan även klättra ensam på bouldrarna (friklättring). Det finns även teknikkurser du kan gå på, det är ett bra tillfälle att lära sig mer eller träffa en klätterkompis!

  

Gym- och Trivselregler


 • Plocka undan vikter och redskap och lägg tillbaka dem på rätt plats när du är färdig.

 • Släpp inte vikter direkt ner på gymgolvet. 

 • Använd inte lös krita/magnesium/kalk eller motsvarande i gymmet, däremot går det bra att använda sig av kritboll då de dammar mindre. Kritbollar finns att köpa på våra anläggningar.

 • När du är på gruppträningspass eller i gymmet är det bra att använda en handduk som täcker hela ligg- eller sittytan på maskiner och bänkar.

 • Inga väskor får förvaras i hallarna på grund av brandrisk etc. Du kan förvara dina saker i skåpet i omklädningsrummet.

 • I våra träningslokaler gäller vårdad träningsklädsel i form av hela och rena kläder samt inneskor.

 • Du behöver ha med dig ett eget hänglås till skåp samt tömma ditt skåp innan Fysiken stänger för dagen. Låsta skåp efter stängning kommer att klippas. Fysiken ansvarar ej för privata ägodelar.

 

 

 

Dela på Facebook