Klätterskola

 

Välkomna till Klätterskolan

Fysiken Klätterlabbet erbjuder Klätterskola för barn från 6 år i samarbete med Västkustens sportklätterklubb. Vårens kurser är fulla! Har ni frågor om klätterskolan eller vill ställa er i kö kontakta VSKK!

Läs mer på www.vskk.se

För frågor kontakta info@vskk.se

För att ställa dig i kö till sommarkurser och till höstens kurser gå in på www.vskk.se och klicka på bli medlem, medlemsansökan och fyll sedan i formuläret,  skriv gärna i kommentaren vilken kurs du vill anmäla dig till, tex nybörjare, fortsättning, sommarkurs. betala ingenting nu utan först när VSKK garanterat dig en plats.

Kort info:

Föräldrar är med och säkrar sina barn under alla kurstillfällen.

För de barn och ungdomar som aldrig har klättrat förut kommer stora delar av kursen handla om att lära känna klättringens utformning och teknik samt skapa en förståelse för den egna kroppens rörelser på klätterväggen. Det kommer ske genom specifika övningar och lekar som kursdeltagarna får utföra på våra repväggar. Att också lära deltagarna ett grundläggande säkerhetstänk i klätterlokalen hör också till kursens innehåll; de förhållningsregler som finns är gemensamma för alla som vistas i klätterhallen. 

 

GRÖNT TOPPREPSKORT – KURS FÖR FÖRÄLDRAR 

För de föräldrar som inte har Svenska Klätterförbundets gröna säkringskort så erbjuder vi en rabatterad Topprepskurs för 550 :- (ord 850 :-). Ni måste ha detta kort för att vara med och säkra de yngre barnen under kursens gång då lägsta ålder för att ta kortet är 13 år. I ungdomsgruppen är målet att deltagarna själva ska ta det gröna kortet men även här kommer ni som föräldrar att behöva vara med under första tiden för att säkra era barn. Dessa topprepskurser bokas i receptionen och ges under kvällstid vardagar samt i viss mån helgtid. För mer information och bokning ring 031-106960 eller maila oss på klatterlabbet@gmail.com . Kursen är på två tillfällen, 2 h/tillfälle. Vi har kurser mån-, tis-, ons- och torsdagskvällar samt lördagar. Tillfälle 1 bokas i receptionen och tillfälle två bestäms i gruppen och med instruktören när ni gjort första tillfället. 

Tillfälle 1-5 kommer vara en introduktion till klättring för de deltagare som är nya. Instruktörerna kommer att se till alla deltagare som individer och anpassa träningen därefter samtidigt som vi kommer försöka hålla en röd tråd som är gemensam för alla genom kursen. Barnen/ungdomarna kommer lära sig den basala motoriken och balansen i klättring på ett lekfullt sätt. Övningar i att inte känna rädsla på väggen samt kunskaper om utrustning och leder kommer också ingå i undervisningen. För de som redan klättrat förut anpassar vi träningen så den blir rolig och utmanande och följer upp den träning som gjordes under höstterminen. 

Tillfälle 6-10 kommer vi erbjuda lite mer utmanande klätterövningar för de som känner sig redo och även ge barnen/ungdomarna lite mer eget ansvar, utifrån egen förmåga, att sköta uppvärmning och nedvärmning själva. För de som redan klättrat lite mer sedan tidigare kommer vi individanpassa så att de lär sig ännu mer om klätterteknik på detaljerad nivå och även mer om hur man planerar och läser klätterleder. 

Försök att vara på plats ungefär 10-15 minuter innan Klätterskolan börjar varje vecka så barnen och Ni föräldrar hinner byta om och få utrustning i receptionen innan träningen börjar. Vi säljer enklare fika i receptionen så som kaffe, läskedrycker, frukt och energibars men medtag gärna något mellanmål vid behov. 

(För helgdagar och diverse lov som infaller under kursens gång kommer ni i grupperna att gemensamt med instruktörerna komma överens om hur ni vill förlägga träningen; det är upp till varje grupp med ledare att planera så att alla får möjlighet att gå sina 10 tillfällen.)
 

Dela på Facebook