Annica

"Min yoga är meditativ, mjuk och flödande"

Mitt möte med yogan
Jag har alltid älskat att röra min kropp. Det har fått mig att må bra. Men det var först 2013 som jag och yogan skapade en relation till varandra.

Vi hade en lite brokig start. Jag sökte upp yogan för att må bättre mentalt då min fysiska kropp och mitt inre inte var i balans. Jag ville ha en förändring på ett djupare plan än bara i muskler och flås. Dock ramlade jag snabbt in i ”du måste vara vig för att yoga och du måste göra rätt”. Så vårt första möte varade inte längre än i några veckor.

Veckorna gick, obalansen inombords blev tillslut så stor att jag stod inför ett val, att radera tankar om rätt och fel och utgå ifrån att där jag var just då var perfekt. Ingen finslipning, ingen form som skulle passas in i. Det var då yogan på riktigt kom in i mitt liv och har sedan dess varit en trogen vän vid min sida varje dag. Kärleken blev så stor att jag fick en önskan om att få ge yogans fina verktyg vidare och valde att utbilda mig till yogalärare. 

Mina yogaklasser
Jag vill guida mina elever på ett säkert och tryggt sätt för att skapa en fin grund att utgå ifrån. Min förhoppning är att eleven ska få möjlighet att känna sig trygg med hjälp av min guidning för att sedan utvecklas utifrån sig själv. Vi möts på mattan precis utifrån där du själva är just nu och det räcker, det räcker alltid.

På mina klasser lägger jag stor vikt vid att lämna alla måsten, krav och former vi skall passa in i utanför yogasalen. Våra kroppar ser olika ut och vi har olika förutsättningar. Mina klasser lägger stor vikt på att du skall få uppleva själv, välja den form som tjänar dig mest. Om du står höftbrett isär med dina fötter eller tätt ihop, spelar mindre roll. Vi lär oss att lyssna på vår kropp via verktyg från Embodied Flow och ger möjlighet att både stärka vår kropp och vårt sinne. För att du ska få möjlighet att låta dig själv landa mentalt på mattan lägger jag stor vikt vid meditation både före och efter klassen.

"Yogan har betytt väldigt mycket. Yogan är som en väldigt nära och fin vän med en relation uppbyggd på villkorslös kärlek. Den har blivit en given del i mitt liv och jag är min yoga, vi är ett tillsammans."

Bakgrund

Jag har en 200 h yogalärarutbildning registrerad Yoga Alliance inom Hathayoga med inslag av Embodied Flow samt en yinyoga utbildning på 50 h. Att gå på diverse workshops och utbildningar gör jag så ofta jag kan och jag har bland annat tidigare gått på workshops för Anja Bergh, Johanna Alvin, Bonnie Bainbridge samt Sara Ström.

Idag läser jag till Hälsovetare inom biovetenskap och har en önskan om att sammanföra vetenskap från väst till öst till en större helhet.

 Dela på Facebook