Alexandra

"Min yoga är djup, traditionell och trygg"

Om instruktörsrollen
Yogalärare är ett ord jag inte använder om mig själv, eftersom jag anser att endast ett fåtal mästare idag kan kallas det. Jag kallar mig själv hellre för yogainstruktör. Jag instruerar yoga utifrån mina erfarenheter. Min uppgift, som jag ser den är att hjälpa människor att så skonsamt och ödmjukt som möjligt komma närmre sig själva, sitt sanna varande på insidan samt att finna förtroende för yoga som metod att uppnå sin fulla potential som människa och välbefinnande i livet.

Ett arbete som handlar om att öka närvaro, medvetenhet och allerthet i sinne, kropp och själ. Men som också innefattar sanning, öppenhet i kommunikation och tillit. Att arbeta med sig själv är det svåraste arbetet att ta sig an, vårt ego är den starkaste, envisaste och mest skrämmande motståndaren vi kommer att möta i livet. I den processen finns jag som stöd. Med allt vad det innebär och stort hjärta!

Yogans betydelse för mig är kort och gott – ALLT!
Den hälften av mitt liv, mellan 0-20 år, då Yoga inte fanns närvarande är så längesedan nu att jag knappt kan minnas ett liv utan Yoga. Jag är inte värst nostalgisk utav mig, jag snarare förtränger gammalt groll och lever i nuet, men jag vet att jag var mycket deprimerad, Jag kände mig ofta tom och ensam och jag letade och sökte med näbbar och klor efter svar utanför mig själv, alltså på helt fel ställe! Jag var omogen, vilsen, okunnig och ledsen väldigt mycket och ofta.  

Var dag tackar jag för den dagen då Guru Casimir Amon introducerade mig för Meditation (den högsta formen av Yoga) och för att jag har Yoga som metod att hantera mig själv och livet.

Yoga är en healingmetod som jag behöver praktisera dagligen för att fungera. Meditation och Asana är som syre och vatten för mig, utan dem dör jag en sakta förtvinande mental, själslig och kroppslig död. Det vill jag helst undvika så jag andas, dricker vatten, praktiserar, håller mig vid liv och i schack!

Följ mig gärna på Instagram och gå med i min Facebook-grupp YOGAFREESTYLE.

Bakgrund

Jag har studerat och praktiserat meditation för Buddhistmunk Casimir Amon samt traditionell Hatha- och Ashtanga Yoga för Yogalärare Josef Abadi sedan 2000. Jag har även studerat och praktiserat Buddhistisk Meditation vid Forest Monastery Wat Suan Mokkh, Dharma Hermitage i Thailand under två silent retreats och även undervisat i Hatha Yoga där.

Har praktiserat och studerat traditionell Ashtanga Yoga för Parama Guru R.Sharath Jois, för Parama Guru R.Saraswathi Jois vid en pilgrimsresa till Shri K Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute i Mysore, Indien. Vidare för authorized level 2 teacher Vairagya Ranko i Serbien samt ”Self Healing through Yoga, Manas and Prana” för authorized teacher och internationellt erkänd författare Petri Räisänen.

Min egenpraktik sedan 20 år har innefattat Meditation, Hatha Yoga, Ashtanga Yoga, Yin Yoga, Bikram Yoga och Power Yoga.

Dela på Facebook