Till nyhetsarkivet
2018-03-07

Varför träna med PT?


En personlig tränare kan vara en fantastisk hjälp om du vill få mer resultat i din träning, behöver ny motivation eller vill lära dig träna. Oavsett om du vill lära dig maskinträning, träna med fria vikter, styrkelyft, bygga en starkare bål eller få hjälp med ett konditionsupplägg kan en PT se till att du får ut maximalt av din träning. Personlig träning är för alla, här är tre exempel på när en PT kan vara precis det du behöver.

Du vill ha mer resultat i din träning

När du har tränat ett tag vänjer sig kroppen till slut vid en viss belastning, vilket kan göra att resultaten uteblir. En personlig tränare hjälper dig att optimera träningen för att nå dina mål. Faktum är att det kan gå ganska fort att bli starkare, trimma kroppen eller förbättra konditionen när du gör rätt.

Du vill veta hur du ska träna

Ett vanligt misstag när man börjar träna är att gå ut för hårt. Kroppen får en chock och den ultimata träningsvärken kommer som ett brev på posten samtidigt som motivationen är som bortblåst. En PT ser till att du tränar rätt från början, vilket minskar skaderisken samtidigt som du får hjälp att göra träningen till en rolig vana.

Du behöver motivation

Så gott som alla, även elitidrottare, tappar motivationen ibland. En PT kan hjälpa dig att tänka i nya banor, sätta upp realistiska mål och ta dig utanför comfort zone. Visste du att det går att träna med en PT tillsammans med en kompis? Då får ni båda hjälp av tränaren samtidigt som ni kan stötta och motivera varandra i träningen. Smart va?

Du kan alltid boka en kostnadsfri konsultation med en PT på Fysiken. Kontakta den PT som du vill träffa för att boka en tid. Om du har friskvårdsbidrag får du numera använda det till personlig träning.

Dela på Facebook